Monday, 13 June 2011

Jadi jugak part 1 ...

Hajat dihati nak gobble asam laksa 3 hari 3 malam terlaksana jugak *gud gal*. Gud gal sebab kita buat sendiri, hehee riak! Tungguu setahun lagi, insyaallah kalau umur panjang boleh buat lagi.

Kali nih buat tak banyak, dapatlah setengah kawah aje *blink2*. Guna 4 ekor ikan boleh dapat sekawah, boleh ke? Boleh if I use anak jerung sebagai pengganti ikan kembong, ekekeke.

T n I aje yang minat laksa nih while TB n D tengok mood tapi hari tu TB kata "OK luv" <- auww.. in response to my message "hari nih I buat asam laksa. You jamah eh?". Dia jawab cenggitu really make my day. Bukan syok dengan 'OK luv' dia tu but the fact that I don't have to cook other meals, tu yang buat I melompat yabedabedoooo...



How do we garnish a meal like this? Camana? Tabur garnishing dulu baru tuang kuah, or tuang kuah barulah tabur garnishingnya? Ishhhh... camana I boleh tercicir bab 'etiket metiket' nih ek?



Harus digaul dulu, slow but steady. If only I had used more than one munger kantan, the taste would have been meletop! Nasib baik a bouquet of daun kesum (no joke a bouquet) yang dibeli seminggu dulu masih segar. Kalau bubuh petis mesti lagi vavavoom tapi I plak tak pernah stok petis. Yang ada cuma betis sendiri aje, ahaks.



Sesuap, dua suap, tiga suap ........ dan ....... berpuluh2 suapan almaklum 3 hari 3 malam punya makan, hehe. Alhamdulillah beyond words!

T will be at home this whole month. Just wait n see .. she will surely up to something. Kejap nak makan gelato, kejap nak pizza D, kejap nak tu, kejap nak nih.


30% off for this meal only provided you use kad rimau, either credit or debit card. I used debit (in great anticipation that I'll get 'something' in return).

Another of T's "hari nih rasa nak makaaaaan ................".

OTW to the car park harus singgah kedai 100Yen. What else but to get her fav dessert. Makanlah selagi ada selera, biar dia put on weight sekilo dua. I tengok baru 2 minggu tak balik rumah dah macam kurus kering dak tu.

.

3 comments:

Lili said...

Laa...how come I missed this entWy? Ooooo...sebab I dah dapat preview dulu ek? Hehehehehe

PatinPasta said...

Cik Som,
Hamboi.. terliur tengok laksa 3 hari 3 malam Cik Som tu. Kalo tabur lada kecik potong 2,3(puluh) sudu, haish! Nangis!

Tak kisah la kuah dulu ke, taburan dulu ke.. asalkan kenyang :)

somuffins said...

LILI
It's not that you 'missed it', I yang published the entWy late, kept overnight in draft. You mcm tak biasa dgn I aje, hehe..


AIDA
Lada kecik as in cili padi kah? Nangis for you, meraong for me (I tak tahan pedas); tapi ada gak I tabur cili merah sket.

Psst.. janji kenyang? orait..